Tilbage til Om Hvidovrelisten

Link til H´s historie

<<<LINK>>> til den gamle hjemmeside

Hvidovrelisten fornyede hjemmesiden i 2016 med et både nyt og moderne design.
Også i Hvidovre er verden hurtig og omskiftelig, hvorfor siden nu kun indeholder aktuelt stof og aktuelle kommentarer.

Da meget af Hvidovrelistens historie var opsamlet på den gamle hjemmeside, har vi bevaret denne, således at interesserede kan følge vores udvikling fra 2001 til 2016.
Sagt og skrevet, hvad mente H, hvem stillede op, hvad deltog vi i og meget mere.

 

Se for eksempel uddrag af, hvad redaktøren Niels Erik Madsen skrev i
Hvidovre Avis i april 2001

Kommer der en Borgerliste?Det har flere gange i Hvidovre Avis været mere end antydet, at en Borgerliste var under forberedelse op til det forestående kommunevalg. I adskillige danske kommuner har sådanne mere eller mindre upolitiske borgerlister samlet større interesse omkring de lokale valg, og flere steder har man endda erobret borgmesterposten. I Københavns Amt bl.a. i Dragør Kommune.

De fleste steder har et sådant initiativ været begrundet i utilfredshed med et enkelt partis magtbrynde, uvillighed til samarbejde og af og til også nedtromling af forskellige borgergrupper og lokalinteresser. Det kan være i såvel Venstre- som Socialdemokratisk dominerede kommuner.

Om en sådan Borgerliste er på vej i Hvidovre kan vi ikke melde noget konkret om på nuværende tidspunkt. Men de seneste udmeldinger fra både venstre og højre side i byrådssalen kunne tyde på, at der er et udtalt ønske om at gøre op med det socialdemokratiske magtmonopol som faktisk har eksisteret siden 30’erne. På samme facon som det f.eks, er sket i “rigtigt røde” kommuner som Vejle, Helsingør og Nakskov. Og tilsyneladende er det ikke afgørende om en kommende borgmester kommer fra SF, Venstre eller en Borgergruppe. Og det mener mange vist nok kan forsvares, eftersom kommunalpolitik er – eller bør være – 80% samarbejde og resten politik og lovbefalet udførelse.

Vist er det er svært at spå om fremtiden, som Storm P sagde. Men vi tør godt profitere et spændende kommunevalg i Hvidovre år 2001