Foreningerne – en vigtig grundpille i samfundet

Foreningerne skal behandles med respekt og forståelse, skriver THOMAS SKOUBOE:

Hvem husker ikke tiden i den lokale sportsklub, eller når man var på tur med spejderne som barn. Jeg har personligt mange gode minder fra mine år i sportsklubber og andre foreninger. I Hvidovrelisten må der være mange mennesker med samme respekt og forståelse for foreninger, som jeg selv har. I Hvidovrelisten er vi mange der har vores gang, som er frivillige i foreninger i Hvidovre.

Foreninger er drevet af frivillige, der gør en forskel og gjorde en forskel for mig. Mennesker, der yder en stor indsats ved siden af deres arbejde.

Rollemodeller er vigtige, og de rollemodeller, man har i foreningerne, er dem, man husker bedst senere i livet. Jeg husker tydeligt min spejderleder, min fodboldtræner, min badmintontræner, samt leder i Danalund fra ungdommens år. De har haft stor betydning for den, jeg er blevet til.

Foreningerne er, efter min overbevisning, en overset grundpille i det danske samfund.

I foreninger lærer vi at socialisere, vi lærer at vinde og vi lærer at tabe.

Foreninger har en stor opdragende effekt, og vi lærer at hjælpe hinanden, hvad end det er musikskolen, spejderne eller idrætsforeninger – så lærer vi om sammenhold og om gensidig respekt. Det gælder alle samfundsgrupper og etniske oprindelser. Foreninger giver børn og unge et tilholdssted i livet. Det kan være med til at afhjælpe, at de senere i livet kommer i uføre og skal hjælpes af samfundet. Så med andre ord er der også et økonomisk incitament, ud over det rent menneskelige, i at støtte op om foreninger.

Dette kræver, at vi behandler foreningerne med respekt og forståelse. Lovprisninger og tilkendegivelser er gode, men på lang sigt er vi nødt til at støtte foreningerne, både økonomisk og med sparring og support

Det er vigtigt, at faciliteterne er tidssvarende og i ordentlig stand. Der skal være omklædningsrum, man har lyst til at bruge, haller, øvelokaler og hytter, der kan være ens andet hjem. Vi skal have sportshaller, hvor der er plads til tilskuere, så kommunens dygtigste, kan vise hvad de kan.

Det er jo inspirerende at se dygtige udøvere.

Alt dette er investeringer i fremtiden. Det gælder alle slags foreninger i livet, såvel idrætsklubber, spejderforeninger, musikskoler, og mange flere. Alle har de en vigtig plads i vores samfund. Lige fra Hvidovrelistens start har vi forstået denne vigtige plads.

Med venlig hilsen

Thomas Skouboe,
Ny byrådskandidat for Hvidovrelisten

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.